Alles op een rijtje voor uw uitjes

We hebben speciaal voor u een lijst samengesteld met uiterst activiteiten waar u ongetwijfeld van zult genieten. 

67-rolstoelbus-alkmaar.jpg

Vervoer Van A naar B

U kunt gebruikmaken van de diensten van de rolstoelbus Alkmaar, een organisatie die bestaat uit vrijwilligers die u van punt A naar punt B kunnen brengen. We raden u aan om uw uitje van tevoren te plannen en de rolstoelbus tijdig te reserveren, bij voorkeur voordat uw vakantie begint in De Egmonden.

Met de rolstoelbus kunt u naar elke gewenste bestemming worden gebracht en opgehaald, in overleg met de medewerkers van de rolstoelbus. Bovendien is het mogelijk om meerdere mensen in deze bus mee te nemen, zodat u met uw gezin erop uit kunt gaan.

U kunt contact opnemen via het volgende nummer met deze stichting: 072-5151516 

Reserveer uw ritten tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Meer info
IMG_1161.jpg

Naar het strand Met de strandrolstoel

Egmond aan Zee is een heerlijke plek om te verblijven. Er zijn meerdere verblijfsmogelijkheden beschikbaar voor mensen die minder goed ter been zijn. Als u aan de kust verblijft, liggen strand en zee natuurlijk voor de hand voor een heerlijk uitje.

Ook als u gebruikmaakt van een rolstoel, is een strandbezoek prima mogelijk. U kunt dan een strandrolstoel huren. Door de brede banden van een strandrolstoel zakt u namelijk niet ver weg in het losse zand. Voor het huren van een strandrolstoel kunt u terecht bij BikeMike in Hotel Zuiderduin.

Meer info
kaasmarkt Alkmaar.jpg

Kaasmuseum in Alkmaar Ongeveer 11 kilometer vanaf Egmond aan zee

Ga naar het Hollands Kaasmuseum en ontdek de fascinerende geschiedenis van de Nederlandse kaas, leer hoe het productieproces verloopt en ervaar hoe de verschillende smaken ontstaan. Beleef het authentieke verhaal achter kaas en ontdek meer over dit bijzondere ambacht in het Hollands Kaasmuseum.

Het Kaasmuseum is toegankelijk voor iedereen. In de filmzaal vindt u een rolstoellift en er is een mindervalidentoilet aanwezig.

Meer info
stedelijk_museum_alkmaar.jpg

Stedelijk Museum Alkmaar Ongeveer 10 kilometer vanaf Egmond aan zee

Ontdek de rijke kunst- en cultuurgeschiedenis van Alkmaar in het Stedelijk Museum! Gelegen in het hart van de stad, biedt dit museum u een boeiende reis door de eeuwenoude kunst en ambachten van de regio. Bewonder meesterwerken van beroemde Nederlandse schilders, leer over de lokale geschiedenis en dompel uzelf onder in de unieke tentoonstellingen. Van prachtige schilderijen tot fascinerende archeologische vondsten, het Stedelijk Museum Alkmaar is een ware schatkamer van cultuur en creativiteit. 

Iedereen is welkom bij het Stedelijk Museum en het museum beschikt over een lift en een aangepast toilet.

Meer info
Artis.jpg

Dierentuin ARTIS Ongeveer 40 kilometer vanaf Egmond aan zee

Midden in de hoofdstad Amsterdam ligt de prachtige en oudste dierentuin van Nederland, Artis. Bewonder de kleurrijke vogels en aapjes in de groene regenwouden, en ontdek het onderwaterparadijs in het aquarium. Het Reptielenhuis biedt een fascinerende verzameling slangen en hagedissen. Ook kunt u de sterren verkennen in het Planetarium en de geschiedenis ontdekken in het ARTIS-Groote Museum.

Het ARTIS-terrein is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. ARTIS heeft zelfs een speciale route ontworpen om het mogelijk te maken dat u met een hulphond toegang kunt krijgen tot het park.

Meer info
Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum Ongeveer 56 kilometer vanaf Egmond aan Zee

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen neemt u mee op een reis door de geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Het bestaat uit een buitenmuseum met authentieke dorpen en ambachtsdemonstraties, en een binnenmuseum met wisselexposities over de maritieme geschiedenis van Nederland. Het is een boeiende en interactieve ervaring die het traditionele leven rond de Zuiderzee tot leven brengt. Een must-visit bestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

In het Zuiderzeemuseum is iedereen welkom, en hebben ze speciale rolstoelroutes, aangepaste toiletten en (rolstoel)liften.

Meer info